Hammashuolto

Hammaskivenpoisto

Lemmikkisi hampaat joudutaan silloin tällöin puhdistamaan  hammaskivestä kotihoidosta huolimatta.  Hammaskivenpoistoa varten lemmikkisi rauhoitetaan ja nukutetaan suoneen annosteltavan nukutusaineen avulla.  Nukutusta valvotaan kuten muitakin nukutuksia.

Hammaskivi poistetaan hampaiden pinnoilta ultraäänipuhdistuslaitteella. Samassa yhteydessä tarkastetaan hampaiden yleiskunto. Tarvittaessa hampaisto voidaan röntgenkuvata.

Mikäli lemmikilläsi on jo paha ientulehdus täytyy huonosti kiinni olevat, heiluvat ja kipeät hampaat poistaa. Monijuuriset hampaat joudutaan poistamaan kirurgisesti. Mikäli poistettavia hampaita on paljon, niiden poisto saatetaan jakaa useammalle kerralle.

Lemmikkin suu kannattaa hoitaa aina kuntoon, koska tulehtunut suu on usein todella kipeä. Pahanhajuinen hengitys, haluttomuus syödä luita tai kovia ruokanappuloita voivat olla merkki hammashuollon tarpeesta. Säännöllinen vuosittainen hammastarkastus on palvelus lemmikillesi ja parantaa usein vanhankin eläimen elämänlaatua huomattavasti.

Hampaanpoisto

Nikulan eläinklinikalla voidaan tehdä myös hammaspoistoja.

Meidän eläinlääkäri Katarina Kangas on erikoistunut hampaisiin ja hammasogelmiin. Katalle voi varata ajan Nikulan eläinklinikan pieneläinpuolen ajanvarauksesta puh numerosta 050 3701 214