PRP-hoidot

Runsasverihiutaleinen plasma (platelet-rich plasma, PRP) on regeneratiivinen hoitomuoto jota käytetään pääasiassa nivel-, jännetuppi- ja pehmytkudosvammojen hoidossa . Hevosen omasta verestä otetut verihiutaleet aktivoidaan ja konsentroidaan sentrifugoimalla. Verihiutaleissa on korkea pitoisuus kasvutekijöitä jotka edistävät paranemista.

Ennen  nivelinjektiota pistosalueelta leikataan karvat, alue pestään ja desinfioidaan kuten muidenkin nivelhoitojen yhteydessä. Jänne- ja ligamenttivammojen kohdalla voidaan joskus j0utua lääkitsemään vammaa useammasta kohdasta ja pistokset suoritetaan yleensä ultraääniohjauksessa ihon läpi suoraan vammakohtaan.

Toimenpidettä varten hevonen rauhoitetaan ja tarvittaessa puudutetaan paikallisesti.  PRP-hoito voidaan suorittaa yhden hoitokäynnin aikana ja tavallisesti yksi hoitokerta riittää.

Hevosen liikunta/kuntoutusohjelma suunnitellaan aina vamma- ja hevoskohtaisesti. Usein pistoskohdan päälle kääritään suojaside, jota on hyvä pitää paikoillaan vuorokausi.